Γυρεολογική ανάλυση(φυτική προέλευση) και φυσικοχημικές παράμετροι
ΔΕΙΓΜΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΛΙ ΑΝΘΕΩΝ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 21-04-2010
Α. Ποιοτική γυρεολογική ανάλυση
Νεκταρογόνα άνθη
|
n | % |
Lamiaceae(πλην θυμαριού)
|
13
|
2.59
|
Thymus
|
27
|
5.38
|
Eucalyptus
|
286
|
56.97
|
Leguminoseae
|
64
|
12.75
|
Asteraceae
|
35
|
6.97
|
Heliotropium
|
26
|
5.18
|
Echium
|
8
|
1.59
|
Gossypium
|
6
|
1.20
|
Umbelifereae
|
5
|
1.00
|
Hypericum
|
3
|
0.60
|
Rosaceae
|
2
|
0.40
|
Polygonum
|
2
|
0.40
|
Αταυτοποίητα
|
23
|
4.58
|
Σύνολο
|
502
|
100
|
Μη νεκταρογόνα
Chenopodiaceae
|
74
|
Gramineae
|
17
|
Cistus
|
9
|
Olea
|
8
|
Cyperaceae
|
6
|
Quercus
|
4
|
Carex
|
2
|
Σύνολο
|
120
|
Αριθμός γυρεοκόκκων ανά 10g μελιού
|
39.808
|
Ποσοστό γυρεοκόκκων θυμαριού
|
5,38%
|
Ποσοστό γυρεοκόκκων Lamiaceae( πλην θυμαριού)
|
2,59%
|
Β. Φυσικοχημικές παράμετροι
Υγρασία 16,00%
(επιτρεπόμενη τιμή<20%)
Αμυλάση 10,71 DN
(επιτρεπόμενη τιμή>8,00DN)
Υδροξυμεθυλοφουρφουράλη 11,85 mg/kg
(επιτρεπόμενη τιμή <40mg/kg)
ΠΑΣΑΛΟΓΛΟΥ-ΚΑΤΡΑΛΗ ΜΑΡΙΑ
Κτηνίατρος –μελισσοπαθολόγος